2017-09-27 16:33:38• hírek • Szatmár.ro

Marad a körforgalom a Decebal-híd lábánál

A polgármesteri hivatal addig nem ad működési engedélyt a Lidl-nek, amíg nem készülnek el a körforgalommal.

A polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón a sajtó képviselői rákérdeztek a Golescu, illetve a Decebal híd lábánál, mindkét esetben a bal oldali hídfőnél zajló munkálatokra. Maskulik Csaba pedig röviden, de velősen válaszolt.

Kiderült, hogy a Decebal hídnál dolgozó, zilahi székhelyű Drum Inserv Kft. hamarosan befejezi az aszfaltozást. Azt követően még 48 órán keresztül nem lehet a frissen öntött útra hajtani, ám utána zavartalan lesz a közlekedés a hídon. Igazság szerint a Burgya-sarok felé vezető lehajtó-sávok felbontása és újraaszfaltozása is a tervek között volt, ám azt most nem merték a kivitelezőre bízni. "Öt hetet mondtak a munka elvégzésére, de láttuk, hogy hogyan dolgoztak a buszmegállónál is. Közeleg a hideg, esős idő, az esetleges csúszás újra hatalmas torlódásokat eredményezne, ezt pedig nem akarjuk" - magyarázta Maskulik Csaba városmenedzser.

Azt is megtudtuk, hogy miután újra járható lesz az összes sáv, nem fogják felszámolni a körforgalmat és újra átadni a hatalmat a villanyrendőrnek. "A körforgalom jelentősen felgyorsította a forgalmat, ami pedig jól működik, azt nem akarjuk elrontani. Konzultálni fogunk egy közlekedési mérnökkel, aki segít szabványoknak megfelelőre növelni az ideiglenes körforgalmat. Elképzelhető, hogy néhány oszlopot is el kell mozdítani, de ezt is megtesszük" - nyilatkozta a városmenedzser.

A Golescu híd lábánál is mielőbb el kell készüljön a körforgalom. A kereszteződés négy sarkából kettőben dolgoznak, a munkások hamarosan átköltöznek a másik két sarokra. "A Lidl eredetileg július elsejétől egy hónapon keresztül dolgozhatott volna a körforgalom kialakításán. Tehát nem is folyt volna egyszerre a munka a két híd lábánál, de a szupermarket által megbízott kivitelezők nagyon elcsúsztak a határidőkkel. Olyannyira, hogy még most sem fejezték be a körforgalom kiépítését" - mondta Maskulik.

Most a polgármesteri hivatal kicsit sakkban tartja a Lidl-t, ugyanis nem adják ki a működési engedélyét addig, míg a körforgalom nem válik használhatóvá. "Hamarosan nyitni akarnak, szóval remélem nagyon operatívan fognak dolgozni a közeljövőben" - zárta le a témát a városmenedzser.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: